How Tax Structure In India Burdens A Common Man

common man tax burden
✅TAX STRUCTURE IN INDIA

➿➿➿➿➿➿➿

✏ 1) What r u doing ?

Ans. : Business

Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!

✏ 2) What r u doing in Business?

Ans. : Selling the Goods.

Tax : PAY SALES TAX!

✏3) From where r u getting Goods?

Ans. : From other Area / State / Abroad.

Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI AND NOW LBT & LPT!

✏ 4) What r u getting in Selling Goods?

Ans. : Profit

Tax : PAY INCOME TAX!

✏ How do you distribute profit ?

Ans. : By way of dividend

Tax : Pay DIVIDEND DISTRIBUTION TAX!

✏ 5) Where r u Manufacturing the Goods?

Ans. : Factory

Tax : PAY EXCISE DUTY!

✏ 6) Do u have Office / Warehouse / Factory?

Ans. : Yes

Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

✏7) Do you have Staff?

Ans. : Yes

Tax : PAY STAFFS PROFESSIONAL TAX!

✏ 8) Doing Business in Millions?

🔹Ans. : Yes

Tax : PAY TURNOVER TAX!

🔹Ans. : No

Tax : Then pay MINIMUM ALTERNATE TAX (MAT)

✏ 9) R u taking out over 25,000 Cash from Bank?

Ans. : Yes, for Salary

Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

✏ 10) Where r u lodging your client?

Ans. : Hotel

Tax : PAY LUXURY TAX!

✏11) R u going Out of Station for Business?

Ans. : Yes

Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

✏12) Hav u taken or given any Service/s?

Ans. : Yes

Tax : PAY SERVICE TAX!

✏ 13) How come u got such a Big Amount?

Ans. : Gift on Birthday

Tax : PAY GIFT TAX!

✏ 14) Do u have any Wealth?

Ans. : Yes

Tax : PAY WEALTH TAX!

✏ 15) To reduce tension, for entertainment, where are you going?

Ans. : Cinema or Resort

Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

✏ 16) Hav u purchased House?

Ans. : Yes

Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE!

✏17) How do u Travel ?

Ans: Bus

Tax : PAY SURCHARGE!

✏18) Any Additional Tax?

Ans. : Yes

Tax : PAY EDUCATION CESS, SECONDARY & HIGHER EDUCATION CESS & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT. TAXES !!!

✏ 19) Delayed any time Paying Any Tax?

Ans. : Yes

Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

✏20) Do you want growth of India.?

Ans. : Of course, Yes

Tax : Then pay , WATER TAX, ROAD TAX,  SWATCH BHARATH Cess, ETC. ETC.                    A new tax – Agriculture based is being introduced from 1st June

♨ INDIAN  : Can I die now?

Ans. : Wait we are about to launch the FUNERAL TAX!

➖➖➖➖➖➖➖
✅Very correct, I request everybody, please forward this msg in your other groups.✅
➖➖➖➖➖➖➖

How Tax Structure In India Burdens A Common Man
Rate this post